Nykyaikainen, digitaalinen asuntokauppa

Meillä Lind LKV:llä pystytään kaupankäynti hoitamaan nykyaikaisella DIAS-järjestelmällä. DIAS mahdollistaa asuntokauppojen allekirjoittamisen ja kaikki siihen liittyen velvollisuuksien hoitamisen täysin digitaalisesti, ilman että tarvitsee varata pankista aikaa ja allekirjoittaa kaupat paikanpäällä.

Tällä hetkellä DIAS-kaupat pystytään toteuttamaan Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Nordea, OmaSp, OP, POP Pankki, S-Pankki, Säästöpankki ja Hypo pankkien asiakkaat. DIAS lupaa, että kauppa olisi allekirjoitettavissa noin viiden pankkipäivän kuluessa, kun prosessin pistää aluilleen. Tässäkin on meidän kokemuksen mukaan eroja pankkien välillä. Me huolehdimme, että prosessi soljuu eteenpäin, eikä myyjän eikä ostajan tarvitse huolehtia prosessin edistymisestä.

DIAS-kaupan eteneminen vaiheittain

1.

Mikäli myyjän sekä ostajan pankki tukevat DIAS-järjestelmää voidaan kauppa toteuttaa sen kautta. Me lähetämme DIASiin kauppakirjan kun myyjä sekä ostaja ovat sen hyväksyneet. Liitämme myös kaupan tarkistukseen tarvittavat tiedot, kuten mm. Isännöitsijäntodistus.

2.

Pankit valmistelevat kaupan tahoiltaan. Jokaisen kaupan valmistelu on täysin pankeista riippuva asia, ja prosessia voidaan nopeuttaa, mikäli asiakkaalla on asiat selvillä oman pankkinsa kanssa.

3.

Kun pankit ovat saaneet järjesteltyä asiat, me käynnistämme allekirjoitusprosessin, ja kaupan osapuolet saavat 24 tuntia aikaa allekirjoittaa dokumentit. Allekirjoitus tapahtuu verkkopankkitunnuksilla.

4.

Allekirjoitusten jälkeen pankit hoitavat tarvittavat kauppasummat, välityspalkkion maksun sekä varainsiirtoveron maksamisen, sekä osakekirjan siirron.

5.

Me lähetämme varainsiirtoveroilmoituksen Verottajalle.

6.

Lataamme DIAS-kaupan dokumentit ja normaaliin tapaan lähetämme ne isännöitsijälle mikäli kyse on osakekaupasta.